Weyts: "Dit brengt me niet van mijn pad in acties tegen onverdoofd slachten"

Print
Weyts: "Dit brengt me niet van mijn pad in acties tegen onverdoofd slachten"

Foto: BELGA

De tussenkomst van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg verandert niets aan de plannen van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Dat zegt hij donderdag.

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg ziet "ernstige argumenten" waardoor het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren zou ingaan tegen de godsdienstvrijheid. Dat schrijft De Standaard donderdag. Het Europees Hof van Justitie moet oordelen. De instantie werd gevraagd na te gaan of de Europese verordening waarin staat dat onverdoofd slachten enkel kan in erkende slachthuizen niet strijdig is met de godsdienstvrijheid, zoals omschreven in het Europees handvest.

"Dit is niet van dien aard om mij van het pad af te brengen in mijn acties tegen het onverdoofd slachten", reageert minister Weyts. "Ik doe dan ook een oproep aan mijn collega-dierenwelzijnsministers om samen met ons ook effectief tussen te komen in deze zaak. Ik ben de mening toegedaan dat ook voor hen geldt dat een beschaafde samenleving er een is die dierenwelzijn verdedigt."