Ikea roept nog meer chocoladeproducten terug

Print
Ikea roept nog meer chocoladeproducten terug

Foto: IMAGEGLOBE

De Zweedse meubelmultinational Ikea roept opnieuw zes chocoladeproducten terug. Ze zijn ongeschikt voor personen met een allergie of gevoeligheid voor nootjes of amandelen, maar dat is niet duidelijk aangegeven op de etiketten.

Eind juni had Ikea al de zwarte chocolade “Choklad Mork 60%” en “Choklad Mork 70%” teruggeroepen, omdat de hoeveelheden melk en nootjes niet voldoende gedetailleerd waren aangegeven.

Deze donderdag zegt de Zweedse multinational in een persbericht dat ze opnieuw zes chocoladeproducten terugroept, omdat ze niet geschikt zouden zijn voor personen met een allergie of gevoeligheid voor nootjes of amandelen. De lijst staat op de website van de meubelgigant. Er zouden frequent nootjes en amandelen aangetroffen zijn in de chocolade, terwijl op de verpakking enkel is aangegeven “kan... bevatten”. Dat is niet conform de regelgeving in verschillende landen.

Ikea zegt niet op de hoogte te zijn van personen die allergisch gereageerd hebben op de zes producten die teruggeroepen zijn. Klanten die dat willen, kunnen de producten terugbrengen naar de winkel en zullen volledig terugbetaald worden.