Michael Bloomberg noemt Donald Trump een "charlatan"

Print
Miljardair en oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg heeft woensdag op de Democratische Conventie uitgehaald naar zijn stadsgenoot en Republikeinse genomineerde voor het Witte Huis Donald Trump.

"Trump zegt dat hij het land wil leiden zoals hij met zijn bedrijven heeft gedaan? Dat God ons behoede", zei Bloomberg die oorspronkelijk Republikein was maar die in 2007 een onafhankelijk politicus werd. "Ik woon in New York. Charlatans, ik herken ze meteen", zei de vroegere burgemeester van de metropool.

"In de hoedanigheid van onafhankelijke, ondernemer en oud-burgemeester denk ik dat wij nood hebben aan een president die problemen oplost in plaats van bommen te gooien", zei Bloomberg (74) die in maart eraan verzaakte dit jaar zelf een gooi te doen naar het Witte Huis. 

"Ik ben het soms niet eens met Hillary Clinton. Maar wat onze meningsverschillen ook zijn, ik ben gekomen om ze opzij te zetten voor het welzijn van ons land. Wij moeten ons scharen achter een kandidate die bekwaam is een gevaarlijke demagoog te bestrijden".
 

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen