Uniek: de Berner Sennen hond van Sara is 14 jaar!

Print
Kinrooi - Senna, de Berner Sennen hond Van Sara Vandeninden is geboren op 25/7/2002. Hij bereikte dus de uitzonderlijke leeftijd van 14 jaar. Dit ras wordt gemiddeld slechts tussen 7 en 9 jaar oud.

De eerste eigenaars woonden in Haeler (NL), daar vertoefde de jonge Senna in een klein rijhuis op een woonwijk.
Sara Vandeninden adopteerde hem in de zomer van 2004, in feite een verjaardagsgeschenk voor haar 9de verjaardag.
Voor de familie op vakantie trok die zomer maakten ze kennis met Senna, deze keer kon de vakantie niet snel genoeg voorbij gaan. Van de eerste dag voelde Senna zich thuis, hij had er veel plaats en werd meteen geaccepteerd door de herdershond.
Senna werd omschreven als een bange hond, daar heeft Sara nooit iets van gemerkt. Voor haar was het een grote ‘knuffelhond’. Hij luisterde vrij goed, al kon hij toch nu en dan eens ‘koppig’ zijn. Het liefst van al is hij graag in de buurt van mensen. Later aanvaarde hij heel makkelijk de komst van de Border Collies.
Senna zijn gezondheid is al die jaren opperbest geweest, hij hoefde enkel jaarlijks op controle voor de nodige inentingen. Hij is nooit ziek geweest. Het laatste jaar is zijn conditie langzaam verminderd, lange wandelingen doet hij niet meer. Maar voor een korte ‘snuffelwandeling’ staat hij nog steeds klaar.
De laatste twee maanden merkt Sara wel dat hij echt ‘oud’ geworden is. Hij heeft soms problemen met opstaan en waggelt een beetje. Hij moet voor het eerst in zijn leven pilletjes nemen tegen de ontsteking. Sara hoopt dat hij nog een tijdje bij haar mag blijven en pijnvrij mag blijven.
Op de foto's zien we dat niet enkel Senna een jaartje ouder werd...

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio