"Max Verstappen is agressief in de F1, maar hij zal rustiger worden"

Print
"Max Verstappen is agressief in de F1, maar hij zal rustiger worden"

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

Max Verstappen kreeg de nodige kritiek nadat hij tijdens de GP van Hongarije enigszins agressief zijn positie verdedigde tegenover Raikkonen. Sebastian Vettel, teamgenoot van Raikkonen, verdedigt de Nederlander echter enigszins.

Na afloop van de race was Raikkonen niet te spreken over de manier waarop Verstappen zijn positie verdedigde. De Fin reed op een bepaald moment zelfs zijn voorvleugel stuk tegen de achterband van Verstappen. Ook anderen, waaronder Martin Brundle vonden de manier waarop Verstappen verdedigde niet kunnen. Er volgde ook kritiek dat de acties van Verstappen door de stewards niet onderzocht werden om eventueel een bestraffing op te leggen.

Verstappen krijgt nu echter steun van Sebastian Vettel. Volgens de Duitse teamgenoot van Raikkonen moet er in de eerste plaats aan racen gedacht worden en niet constant aan allerlei regeltjes en bestraffingen. 

"Ik denk dat we hier zijn om te racen. Ik denk ook dat zijn agressiviteit één van de sterke punten van Max is. Soms ging hij erover maar ik ben tegen de vele bestraffingen en een reglementering die erg gecompliceerd is," aldus Vettel. "Ik vind het onnozel, mensen van buiten de Formule 1 lachen ermee. We moeten eraan werken. Voor ons is het tegelijkertijd erg lastig want we kunnen er weinig aan doen."

Volgens Vettel zal Verstappen naarmate de jaren vorderen iets rustiger worden in zijn acties.

"Ik denk dat Max rustiger zal worden, geef hem wat tijd. Zoals ik reeds zei, het is één van zijn sterke punten. Uiteraard is het wel niet leuk indien je met de wagen voor je aan het strijden bent en die af en toe niet fair is," besluit Vettel.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: