Obama: “Nooit was iemand meer bekwaam om president te worden dan Hillary”

Print

“Nooit was een man of een vrouw -niet ik, niet Bill, niemand- zo gekwalificeerd om president te worden van de Verenigde Staten.” Dat zei president Barack Obama woensdagavond tijdens zijn langverwachte toepraak op de Democratische Conventie in Philadelphia. “We zullen Hillary naar de overwinning leiden.” Na de toespraak verscheen Clinton onverwacht op het podium.

Obama is optimistisch over de toekomst van de Verenigde Staten, en maakt zo al van in het begin van zijn toespraak duidelijk wat het verschil is tussen hem en Donald Trump, die vorige week een zeer negatief beeld schetste van de VS. En volgens Obama is Clinton “de enige kandidaat in deze verkiezing die gelooft in deze toekomst”. Hij noemde Clinton een “leider met concrete plannen om hindernissen te overwinnen, het glazen plafond te breken en alle Amerikanen meer kansen te geven”, en verklaarde dat de Democratische partij met Clinton in goede handen is.

“Amerika is al groot. Amerika is al sterk. En ik kan jullie verzekeren dat onze kracht en onze grootsheid niet afhangen van Donald Trump”, aldus Obama. “We zijn geen fragiel of angstig volk. Onze kracht komt niet van een redder die zichzelf heeft uitgeroepen tot de enige persoon die orde kan brengen. We willen niet geregeerd worden.” Wanneer vanuit het publiek boegeroep te horen was, zei Obama: “Don’t boo, vote!” (roep geen boe, maar stem).

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen