Winkelcentrum in Bremen ontruimd: verdachte opgepakt

Print
De politie in de Duitse stad Bremen heeft woensdagavond uit voorzorg een groot winkelcentrum laten ontruimen. De politie was er op zoek naar een verdachte persoon - een 19-jarige asielzoeker van Algerijnse afkomst - die uit een psychiatrische instelling was ontsnapt.

De politie-inzet aan het winkelcentrum Weserpark werd om 16.30 uur verhoogd. Maar omdat de aanwezige agenten er niet in slaagden de verdachte man te vinden, die een gevaar kon betekenen voor zichzelf of anderen, werd even voor 19 uur uit voorzorg beslist om het winkelcentrum te ontruimen. Volgens de politie was er geen specifieke terroristische dreiging.

De politie kon de man uiteindelijk in de nacht van woensdag op donderdag oppakken in een treinstation in het noorden van Bremen. De Algerijn was ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis na het uiten van dreigementen. Tijdens zijn internering heet hij het gehad over de recente aanslagen in Duitsland. Bij zijn ontsnapping heeft de tiener volgens de politie "ik ga u in de lucht laten vliegen" geroepen.

De voorbije tien dagen hebben verschillende zware gewelddaden plaatsgevonden in Duitsland, waardoor er grote zenuwachtigheid heerst in het land. Er werden twee aanvallen uitgevoerd in naam van de jihadistische terreurorganisatie IS, terwijl een Iraans-Duitse tiener met extreemrechtse sympathieën vrijdag nog negen mensen doodschoot in een winkelcentrum in München.