Pastoor verwijst naar Pokémon-hype: “Plan van God downloaden”

Print

Verwijzend naar de hype rond Pokémon Go roept de Galmaardse pastoor Andy Penne in een boodschap op YouTube iedereen op om “het plan dat God koestert om je gelukkig te maken en het eeuwig leven te schenken te downloaden op je levenscomputer”. Op die manier laat je volgens Penne Jezus aangeven “welke monsters er nog moeten gevangen, vernietigd of getraind worden”.

In zijn 6 minuten durende boodschap stelt Penne dat de Pokémon-hype hem doet denken aan het evangelieverhaal over de ontmoeting tussen Jezus en de jongeling die hem kwam vragen wat hij moet doen om het eeuwig leven te verwerven. Als hij echt gelukkig wil worden moet de jongeling volgens Jezus zijn bezittingen verkopen en de opbrengst aan de armen schenken, want precies het gepieker over al dat bezit maakt hem ongelukkig. De jongeling kon dit echter niet.

Om gelukkig te worden moeten er volgens Penne soms duidelijke, niet-evidente keuzes gemaakt worden en dient hierbij gebruik gemaakt te worden van “de concrete weg die God ons toont”. Om die reden moet eenieder volgens de pastoor “het plan dat God heeft met hem of haar downloaden in zijn levenscomputer om op die manier op pad te kunnen gaan met het woord van Jezus”. “Ga aan de slag ermee, succes verzekerd”, aldus de pastoor.

Pastoor verwijst naar Pokémon-hype: “Plan van God downloaden”
Andy Penne . Foto: MDG