16-jarige vriend heeft schutter München net voor gruweldaad nog ontmoet

Print
16-jarige vriend heeft schutter München net voor gruweldaad nog ontmoet

Foto: pn, rr

De 16-jarige vriend van de schutter van München heeft zijn kameraad net voor diens gruweldaad nog ontmoet. Dat zeggen de speurders, die de 16-jarige zondag oppakten. Volgens de politie wist de jongen dat Ali Sonboly een wapen bij zich had.

De openbaar aanklager heeft op een persconferentie een nieuwe stand van zaken gegeven van het onderzoek naar de schietpartij in München. Volgens de onderzoekers heeft de 16-jarige Afghaan die zondag opgepakt werd, Ali Sonboly net voor de schietpartij ontmoet.

De jongen wist toen ook al dat de latere schutter van München een Glock 17-wapen bezat. Dat zou allemaal moeten blijken uit een gesprek via de berichtenapp WhatsApp die op de telefoon van de 16-jarige Afghaan teruggevonden werd. De jongen had de berichten gewist, maar de onderzoekers konden ze recupereren.

De 18-jarige Ali Sonboly schoot vrijdagavond negen mensen dood in het centrum van München. Daarna benam hij zichzelf van het leven. Zijn slachtoffers zijn bijna allemaal jongeren tussen 14 en 20 jaar.