“Man viel moeder en dochtertjes aan in vakantiepark na ‘ongepast gebaar’ van vader”

Print
“Man viel moeder en dochtertjes aan in vakantiepark na ‘ongepast gebaar’ van vader”

Foto: BELGAIMAGE

Er is meer duidelijkheid over de steekpartij dinsdag in een Frans vakantiepark waarbij een vrouw en haar drie dochters gewond raakten. “Hij zei dat ik een ongepast gebaar had gemaakt”, getuigt de vader van de kinderen.

Het incident speelde zich dinsdagochtend af in Laragne, in het zuidoosten van Frankrijk. De moeder van 46 jaar en haar drie dochters van 9, 12 en 14 jaar werden neergestoken door een man van 37 met Marokkaanse roots uit Parijs.

Eerder meldden Franse media dat de steekpartij verband hield met de kledij van de meisjes. Er was naar verluidt sprake van een discussie tussen de man en de moeder en haar kinderen. Volgens de dader zouden de vier te schaars gekleed geweest zijn. Dat werd gisteren echter ontkend door de procureur, en in een persbericht gaf het parket woensdag meer duidelijkheid over de steekpartij.

Volgens de vader van de kinderen is hij de verdachte tegengekomen toen die het vakantiepark wou verlaten na de aanval. “De verdachte zou toen gezegd hebben: ‘Je had dat niet mogen doen voor de ogen van mijn vrouw’, terwijl hij een gebaar nadeed waarbij hij onder zijn short aan zijn kruis krabde”, zo legt procureur Raphaël Balland uit in een persbericht. De vader van de slachtoffers zegt zich echter niet te herinneren dat hij dat gebaar ooit heeft gemaakt.

Volgens Balland heeft de dader, Mohamed Boufarkouch, wellicht psychische problemen. “Hij werd een tijdlang behandeld voor zijn depressie en schizofrenie, maar die behandeling is stopgezet.”

De vier vrouwen werden na de feiten voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers zijn inmiddels buiten levensgevaar.