Pokémon Go eist eerste slachtoffer: tiener zomaar doodgeschoten

Print
Pokémon Go eist eerste slachtoffer: tiener zomaar doodgeschoten

Foto: AFP/Facebook

“Hij lag al in zijn bed toen zijn neefje hem een berichtje stuurde dat hij naar buiten moest komen om een spelletje te spelen”, vertelt de moeder van Jerson Lopez de Léon. Toen ze haar tienerzoon liet vertrekken, kon ze niet vermoeden dat hij waarschijnlijk het eerste dodelijke slachtoffer zou worden van het virale spelletje Pokémon Go.

Jerson (18) en zijn neef Daniel (17) wandelden langs een spoorlijn in Chiquimula, een stadje in het Centraal-Amerikaanse land Guatemala, toen ze werden beschoten. De jongens werden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar Jerson even later aan zijn verwondingen overleed.

De omstandigheden van het ongeval zijn onduidelijk en van de dader ontbreekt elk spoor, de politie vond enkel een twintigtal afgevuurde kogels terug. De politie vermoedt echter dat de twee met hun smartphone op zoek gingen naar een Pokémon en zo privéterrein zijn binnengedrongen.

De populaire spelletjesapp, waarbij jongeren vooral ’s avonds laat op pad gaan, is duidelijk niet zonder gevaren. In de Verenigde Staten werden eveneens twee tieners beschoten toen ze aan de kant van de weg aan het Pokémonnen waren, zij brachten het er echter zonder verwondingen vanaf. In New York beging een 28-jarige automobilist dan weer zelf een stommiteit: hij reed al spelend tegen een boom.

Pokémon Go eist eerste slachtoffer: tiener zomaar doodgeschoten
Slachtoffer Jerson Lopez de Léon (18) uit Guatemala. Foto: Facebook