Duitse international wil niet bij Besiktas blijven na couppoging Turkije

Print
Duitse international wil niet bij Besiktas blijven na couppoging Turkije

Foto: AFP

Mario Gomez wil na de mislukte couppoging van afgelopen vrijdag niet meer voor de Turkse landskampioen Besiktas voetballen. Dat heeft de 31-jarige Duitse international woensdag bekend gemaakt via zijn sociale kanalen.

“Na lang nadenken heb ik beslist dat ik volgend seizoen niet meer voor Besiktas zal spelen. Mijn beslissing is uitsluitend gebaseerd op de politieke situatie en de vreselijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen”, schrijft Gomez in zijn open brief.

In de zomer van 2015 ruilde “Super Mario” het Italiaanse Fiorentina na twee seizoenen voor Besiktas. De Turkse topclub huurde de spits voor één seizoen en bedong ook een aankoopoptie. Topschutter Gomez had met 26 doelpunten een groot aandeel in de veertiende landstitel van Besiktas.

Gomez, die eerder in eigen land voor Stuttgart en Bayern München speelde, werd met de Duitse nationale ploeg uitgeschakeld in de halve finales van het Europees kampioenschap. Gastland Frankrijk schakelde de “Mannschaft” met 0-2 uit. Gomez, goed voor twee doelpunten op het EK, liep in de op strafschoppen gewonnen kwartfinale tegen Italië een spierscheur op.