OEFENMATCHEN. Anderlecht wint ondanks strafschopmisser Tielemans, Club Brugge onderuit bij tweedeklasser

Print
OEFENMATCHEN. Anderlecht wint ondanks strafschopmisser Tielemans, Club Brugge onderuit bij tweedeklasser

Foto: BELGA

Anderlecht heeft zijn generale repetitie voor de Champions League-partij tegen Rostov van volgende week tot een goed einde gebracht. Het versloeg het Nederlandse Heerenveen met 3-1. Club Brugge, waar aanwinst Ricardo Van Rhijn debuteerde, ging met de billen bloot bij tweedeklasser Roeselare.

Een weinig geïnspireerd Anderlecht kwam binnen het kwartier op achterstand na een foute inspeelpass van Defour. Halfweg schoot Anderlecht toch wakker: eerste miste Tielemans zijn rechtstreeks duel met de Heerenveen-doelman, in de herneming raakte Chipciu niet verder dan het zijnet. De Roemeense aanwinst had er zin in want enkele minuten later lokte hij slim een strafschop uit. Tielemans, die niet veel later aan rood ontsnapte na een handgemeen, ging achter de bal staan maar trapte op de paal. Op slag van rust scoorde Defour knap de 1-1.

OEFENMATCHEN. Anderlecht wint ondanks strafschopmisser Tielemans, Club Brugge onderuit bij tweedeklasser
Heerenveen-speler Lucas Bijker werd wel uitgesloten, terwijl Youri Tielemans in dezelfde fase aan rood ontsnapte. Foto: Photo News

Tielemans maakt foutje goed

De tweede helft had nog maar weinig om het lijf. Tielemans deed de 4.000 toeschouwers in het Astridpark even opveren met een afstandschot dat tegen de paal strandde. Weiler gooide met Okaka een tweede spits in, maar het was uiteindelijk Trezeguet die met een knap vluchtschot de Brusselaars op voorsprong trapte. De veer was gebroken bij Heerenveen en vanop de stip maakte Tielemans zijn misser van in de eerste helft goed.

Na de wedstrijd kondigde trainer Weiler aan dat Dennis Praet niet mee afreist naar Rusland voor de Champions League-voorronde in en bij Rostov. Lees hier meer.

Anderlecht: Roef, Appiah (80’ Sowah), De Maio (80’ Heylen), Nuytinck, N’Sakala, Defour (65’ Okaka), Dendoncker (57’ Doumbia), Tielemans, Hanni (57’ Acheampong), Sylla (72’ Kabasele), Chipciu (70’ Trezeguet)

Doelpunten: 11’ Zeneli 0-1, 45’ Defour 1-1, 73’ Trezeguet 2-1, 79’ Tielemans 3-1.

Club Brugge onderuit bij tweedeklasser

Minder goed verging het Club Brugge tegen Roeselare. De landskampioen kwam in Schiervelde op achterstand in de 21e minuut na een laag schot van ex-Bruggeling Thibaut Van Acker. Na 32 minuten werd het zelfs 2-0 voor Roeselare toen Grégory Grisez met schot uit de tweede lijn Club-doelman Sébastien Bruzzese verschalkte. In de tweede helft probeerde Club Brugge nog iets aan de achterstand te doen, maar het was Nermin Zolotic die voor Roeselare de 3-0 op het bord zette. In de 89e minuut kon de Kroaat Fran Brodic toch nog de eerredder in doel koppen, na een hoekschop van Nikola Storm.

Club Brugge: Sébastien Bruzzese – Thibault Vlietinck, Ricardo van Rhijn, Laurent Lemoine, Boli Bolingoli - Hans Vanaken (61’ Dion Cools), Jellert Van Landschoot (81’ Fran Brodic), Felipe Gedoz (70’ Ahmed Touba)– Lior Refaelov (46’ Terry Osei-Berkoe), Abdoulay Diaby (61’ Nikola Storm), Wesley Moraes.

Doelpunten: 21’ Kehli 1-0, 32’ Grisez 2-0, 82’ Zolotic 3-0, 89’ Brodic 3-1.