Cancellara zet nu al punt achter zijn laatste Ronde van Frankrijk

Print
Cancellara zet nu al punt achter zijn laatste Ronde van Frankrijk

Foto: BELGA

Fabian Cancellara stapt uit de Tour de France. Dat besliste hij in overleg met zijn ploeg Trek-Segafredo na afloop van de eerste Alpenrit. De Zwitser wil optimaal kunnen rusten met het oog op de Olympische Spelen.

In zijn laatste Ronde van Frankrijk passeerde de Tour dit jaar in zijn thuishaven Bern. Het was het oorspronkelijke plan om na de ritten in Zwitserland af te stappen, maar door de tweede positie van zijn ploeggenoot Bauke Mollema in het algemene klassement, leek Cancellara toch nog door te willen gaan. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk dat het de juiste is”, verklaarde Cancellara. “Ik hou er niet van om af te stappen, zeker niet als onze kopman op de tweede plaats staat. Mijn bijdrage in de komende zware bergetappes zou echter beperkt geweest zijn. Het was een zware Tour voor me. Ik ben moe en heb rust nodig om goed te zijn in Rio.”

Cancellara was bezig aan zijn elfde Tour, maar het was al van 2011 geleden dat de Zwitser hem uitreed. Hij won in “La Grande Boucle” in totaal acht etappes en verzamelde 29 gele truien.