Donderdag wacht met klimtijdrit alweer kans voor... Froome

Print
Donderdag wacht met klimtijdrit alweer  kans voor... Froome

Donderdag staat er een 17 kilometer lange klimtijdrit van Sallanches naar Megève op het menu. Na de Côte de Domancy, 2,5 kilometer aan gemiddeld 9,4 procent, met een uitschieter tot 11 procent, volgt een gelijkmatiger tweede deel, met een piek tot 8,3 procent, naar de top van de Côte des Chozeaux. Daarna is het nog twee kilometer afdalen tot de aankomst.

Volg de klimtijdrit hier LIVE van start tot finish!

Voor de eerste Alpenrit leek die tijdrit nog een uitgelezen kans om Chris Froome te bestoken. Na de eerste Alpenrit lijkt het echter juist een uitgelezen kans voor de gele trui om definitief weg te rijden van zijn tegenstanders.

“Deze tijdrit wordt gecatalogiseerd als een klimtijdrit maar is dat eigenlijk niet”, aldus Lucien Van Impe. “Er zitten te veel vlakke stukken in, de mindere klimmers krijgen zo voldoende stukken om op adem te komen. Hier wint geen pure klimmer maar een krachtmens. Je moet vooral groot blijven trappen, terwijl de klimmers de neiging hebben om sneller klein te schakelen. Ik denk ook niet dat de klassementsrenners zullen rijden op een tijdritfiets en de tijdrit is te kort om van fiets te wisselen onderweg.”