Parachutiste (28) sterft bij sprong van hoogspanningsmast

Print
Parachutiste (28) sterft bij sprong van hoogspanningsmast

Foto: GPD / paracentrumteuge.nl

Een 28-jarige parachutiste is overleden nadat ze van een elektriciteitsmast sprong in Afferden, in de Nederlandse provincie Gelderland.

Volgens een politiewoordvoerder klom Tessa Heyl, een instructrice, dinsdagavond samen met drie vrienden op een hoogspanningsmast van 60 tot 70 meter hoog. Nadat ze sprong, ging haar valscherm niet open, terwijl de vrouw niet beschikte over een reserveparachute.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de twintiger kwam alle hulp te laat. “Het slachtoffer was op slag dood”, bevestigt de politie.

Volgens Mark Bos, woordvoerder het Nationaal Paracentrum bij het nabijgelegen vliegveld in Teuge, was Tessa erg geliefd. “Ze had een enorme passie voor parachutespringen, en dat enthousiasme bracht ze over”, zegt hij in De Gelderlander. “Het is verschrikkelijk wat haar is overkomen.”

“Wij zullen Tessa en haar enthousiasme voor onze sport enorm missen”, klinkt het op de Facebookgroep van de organisatie. “Wij wensen de familie en vrienden van Tessa heel veel sterkte.”