Middlesbrough huurt Spaans international van Valencia

Print
Middlesbrough huurt Spaans international van Valencia

Foto: EPA

Middlesbrough heeft zich verzekerd van de diensten van de Spaanse spits Alvaro Negredo. Dat maakte de nieuwkomer in de Engelse Premier League woensdag bekend op zijn website. “Boro”, de club van Julien de Sart, huurt de 30-jarige Spaanse international voor een seizoen van FC Valencia.

De 30-jarige Negredo kwam na passages bij Rayo Vallecano (2004-2005), de beloften van Real Madrid (2005-2007) en Almeria (2007-2009) tot ontbolstering bij FC Sevilla (2009-2013). Manchester City plukte hem weg uit Spanje, maar “het Beest van Vallecas” kon er niet imponeren, waarop hij na een seizoen bij FC Valencia werd gestald. De Spaanse topclub kocht Negredo in 2015 definitief weg, maar nu keert de 21-voudige international (10 doelpunten) op huurbasis dus terug naar de Premier League. Op het voorbije EK in Frankrijk maakte Negredo twee invalbeurten.

Negredo is de vierde speler die Middlesbrough aantrekt sinds de promotie naar de Premier League. In mei tekenden de Deense flankaanvaller Viktor Fischer en de Colombiaanse verdediger Bernardo Espinosa al een contract bij het team van coach Aito Karanka. Ook de Spaanse doelman Victor Valdes speelt volgend seizoen op huurbasis voor de promovendus.