Mode

Achter de schermen bij de 'Formation'-tourgarderobe van Beyoncé

Print
Het is nog even tot haar optreden in België, maar één ding staat al vast: qua outfits zal de 'Formation World Tour' niet teleurstellen. Dit filmpje, te zien op de Facebookpagina van Queen Bee, toont hoe designers moeten solliciteren om de r&b-ster te mogen kleden en hoe haar outfits en die van de danseressen worden aangepast voor het podium.

Op het podium is Beyoncé de Queen, maar in haar kleerkast is die rol weggelegd voor ontwerpster Marni Senofonte. Zij bepaalt samen met de ster de looks voor het podium, in dit geval met invloeden uit het antebellum en New Orleans, overgoten met sausje van Victoriaanse streetwear. Omdat alle grote ontwerpers haar graag willen kleden, sturen zij voorstellen voor looks waaruit Beyoncé en haar team kiezen. Voor deze tour mochten onder meer Gucci en Balmain een look ontwerpen.

De outfits moeten podiumproof gemaakt worden, zodat zij en haar danseressen kunnen bewegen op het podium. Achter de schermen is een heel leger naaisters bezig met het maken en aanpassen van de outfits en het verven van panty's, zodat elke danseres een paar heeft dat perfect bij haar huidskleur past.

Beyoncé treedt op 31 juli op in het Koning Boudewijnstadion. 

Niet te missen