Brand teistert wolkenkrabber in Dubai: honderden geëvacueerd

Print
In de Sulafa Tower, een wolkenkrabber in het centrum van Dubai, is een hevige brand uitgebroken. Honderden mensen zijn geëvacueerd. Op dit moment vechten brandweermannen nog steeds tegen de vlammen.

De Sulafa Tower is een wolkenkrabber van 75 verdiepingen hoog met luxeappartementen. De brand zou begonnen zijn op de 35ste verdieping en zou zich snel uitbreiden. Video's op sociale media laten zien dat een groot deel van het appartementsblok in de vlammen opgaat. Grote, smeulende stukken puin vallen van het gebouw naar beneden en landen op balkons en op straat.

Honderden mensen zijn geëvacueerd, maar voorlopig zijn er nog geen gewonden of doden gemeld. "Dat appartement is mijn hele leven", zei een resident tegen de Britse krant Daily Mirror. Inwoners van de omliggende gebouwen zijn ook geëvacueerd, uit schrik dat die appartementsblokken ook vuur zouden vatten. De brandweer is ter plaatse en probeert het vuur onder controle te krijgen. Dat lijkt voorlopig nog niet te lukken, want een foto op Twitter laat zien dat de vlammen nu ook de bovenste verdiepingen bereikt hebben.

Het voorval is een van de vele wolkenkrabberbranden die de laatste maanden de Verenigde Arabische Emiraten teisterden. De grote hoeveelheid branden zou volgens experten te wijten zijn aan de licht ontvlambare gevelbekleding die er massaal gebruikt wordt. Twitter reageert alvast verontwaardigd. "Nieuwe brand in Sulafa Tower. Veel branden in wolkenkrabbers in Dubai. Er is bezorgdheid over de brandveiligheid in de torens van Dubai", zo klinkt een tweet.