Beauty

Zo antwoordt een echte vrouw op Playboy-model dat naakte fitnesster uitlachte

Print
Zo antwoordt een echte vrouw op Playboy-model dat naakte fitnesster uitlachte

Foto: *

Playmate Dani Mathers kwam in het oog van een storm toen ze een beledigende foto postte van een naakte vrouw in de douche van de fitness postte. Als antwoord daarop deelde Christine Blackmon een foto van haar perfect imperfecte lichaam. Dani heeft intussen haar excuses aangeboden voor de belediging.

Dani Mathers kwam onder vuur omdat ze in de snap aan body shaming deed. Ze lachte met het lichaam van de vrouw terwijl die stond te douchen. Voor heel wat mensen kon dat soort gedrag niet door de beugel, zo ook voor de Amerikaanse Christine Blackmon. De jonge moeder postte een foto van zichzelf met een tekst die gericht was aan de playmate.

Beste Dani Mathers,

De meesten van mijn vrienden hebben ondertussen gezien dat je een foto van een naakte douchende vrouw in de fitness postte met de tekst “Als ik dit niet kan ont-zien, dan jij ook niet”.

Ongeveer een maand geleden was ik me aan het omkleden om te gaan sporten. Ik deed mijn kleren uit zonder mijn schoenen uit te doen en terwijl ik daar stond in mijn schoenen, ondergoed en haarband betrapte ik mijn man erop een foto aan het maken te zijn. Dus ik poseerde speels omwille van de duidelijk absurditeit van de situatie. Later zag ik de foto en smeekte ik hem om de foto te verwijderen. Ik haatte het, alles wat ik zag waren vetrollen en oneffenheden. Hij lachte alleen maar en zei zachtjes: “Ik vind het prachtig”. Dus ik heb hem de foto laten houden.

Hier is het probleem - Jij mag dan een Playboy-model geweest zijn maar we sporten niet allemaal om zo ‘hot’ te zijn, sommigen doen dat gewoon om het lichaam dat ze gekregen hebben in ere te houden. Dat was alles wat die vrouw probeerde te doen en jij hebt haar gekwetst. Je moest je schamen. Ik wed dat ik honderden vrouwen zover kan krijgen foto’s te posten van hun prachtige lichamen en los van omvang, vorm of kleur, ze zullen allemaal mooier zijn dan de lelijkheid die jij toonde in die post.

Dus #DaniMathers, Ik zou je graag laten kennismaken met mijn 1,78 m en 88 kg oneffen glorie.

Nadat de post viraal ging, richtte Christine zich opnieuw tot haar volgers in een video. Daarin bedankt ze haar volgers en zegt ze geschrokken te zijn van de grote media-aandacht. Ze voegde er ook aan toe dat “niemand van ons voelt zich de hele tijd 100% knap, mooi, wat dan ook, en het is belangrijk om mensen aan onze kant te hebben die voor ons opkomen wanneer we daar zelf niet de kracht voor hebben.”

Video: Facebook Delicate Flower

Na de storm van kritiek op haar post, verontschuldigde Mathers zich op Snapchat en Twitter voor haar ondoordachte daad. “Body shaming is niet oké, en is niets om mee te lachen. Dit moest deel uitmaken van een persoonlijke conversatie die nooit plaatsgevonden had mogen hebben. Er zijn geen woorden voor hoe hard het me spijt dat ik jullie gekwetst en beledigd heb.”

Niet te missen