10 maanden cel voor Tongenaar die zich urenlang met wapen in slaapkamer verschanst

Print
10 maanden cel voor Tongenaar die zich urenlang met wapen in slaapkamer verschanst

Foto: TVL

Tongeren -

De rechter veroordeelde woensdag een 44-jarige Tongenaar tot tien maanden cel voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn vriendin en het uiten van bedreigingen met een revolver. De man verschanste zich urenlang met het wapen in zijn kamer waardoor er politieversterking werd opgeroepen.

De man verklaarde voor de rechter dat het om een uit de hand gelopen ruzie ging. De veertiger wilde het huis schoonmaken, omdat hun negen katten en zeven honden er een puinhoop van hadden gemaakt. Zijn vriendin was daar niet mee akkoord. “Ze gaf me een slag en ik weerde die af met mijn elleboog. Ik wilde vertrekken maar ondertussen arriveerde de politie al. Ik had niets gedaan”, aldus de man tijdens de zitting in juli vorig jaar.

Speelgoed

Hij ging naar de slaapkamer waarna zijn stoppen doorsloegen. Op de bovenverdieping greep hij een wapen vast en verschanste zich vervolgens vier uur lang in de slaapkamer. Hij dreigde meermaals met zelfmoord. De politie riep versterking op en bleef heel de dag waakzaam voor de woning. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden en bleek het om een speelgoedrevolver te gaan.