Eupen haalt verdediger terug van bij Spaanse topclub

Print
Eupen haalt verdediger terug van bij Spaanse topclub

Foto: Photo News

Ibrahim Diallo keert terug naar KAS Eupen, zo meldt de eersteklasser uit de Oostkantons woensdag op zijn website. De Malinese verdediger komt transfervrij over van de Spaanse topclub Valencia en tekende een contract voor drie seizoenen in het Kehrwegstadion.

Diallo, die op 12 augustus zijn twintigste verjaardag viert, tekende in 2014 zijn eerste profcontract bij Eupen, dat hem wegplukte uit de Qatarese Aspire Academy. In januari 2015 verkaste hij naar de beloftenploeg van Valencia, actief in de Spaanse derde klasse. De talentrijke Malinees speelde bovendien vier wedstrijden in de Copa del Rey. In de terugwedstrijd van de halve finale van die Spaanse beker tegen FC Barcelona (1-1) stond hij de hele wedstrijd centraal in de defensie.

“Diallo is een snelle en polyvalente verdediger met veel technische bagage. Zijn duelkracht en gevoel voor positionering maken van hem een speler die het spel kan sturen vanuit de verdediging. De sportieve cel van KAS Eupen is ervan overtuigd dat Diallo, ondanks zijn jonge leeftijd, het komende seizoen één van de leiders van de ploeg zal worden”, laat Eupen op zijn website optekenen.