Ruzie over vuilniszakken loopt uit de hand: vrouw slaat buurman met hamer

Print
Ruzie over vuilniszakken loopt uit de hand: vrouw slaat buurman met hamer

Foto: Tom Palmaers

Riemst -

Een vrouw uit Riemst kreeg woensdag twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, en een geldboete van 1.200 euro voor het in elkaar slaan van haar buurman met een hamer en een lege fles Bacardi tijdens een hevige discussie. Het slachtoffer zou zijn vuilniszakken achtergelaten hebben in de gemeenschappelijke ruimte van het gebouw waardoor de vrouw haar stoppen doorsloegen.

De feiten dateren van 18 oktober 2013. De twee buren konden het al langer niet met elkaar vinden waardoor de politie al verschillende malen op interventie kwam. Uiteindelijk liep de situatie toch nog extreem uit de hand.

Toen de vrouw ontdekte dat haar buurman zijn vuilniszakken in de gemeenschappelijke ruimte had achtergelaten, verloor ze haar geduld. Met een hamer vernielde ze de afstandsbediening van de poorten waardoor de man niet kon vluchten. Met een lege fles en de hamer sloeg ze nadien de man neer. Verder zwaaide ze ook met een cuttermesje in zijn richting. Het slachtoffer bloedde zo hevig dat de vrouw uitgleed in de plas bloed. De man had een werkonbekwaamheid van meer dan vier maanden.

Zelfverdediging

De beklaagde bekent de feiten maar stelt gehandeld te hebben uit zelfverdediging. “Ze had niet de intentie om te doden, maar het gaat hier wel over zeer zware slagen en verwondingen”, aldus de procureur. De burgerlijke belangen worden aangehouden.