Bilzenaar licht bejaarden op voor 80.000 euro

Print
Bilzenaar licht bejaarden op voor 80.000 euro

Foto: IMAGEGLOBE

Bilzen -

Een 32-jarige man uit Bilzen werd woensdagochtend veroordeeld tot twee jaar met uitstel voor het oplichten van acht bejaarde koppels. Door zich uit te geven als energieleverancier won hij het vertrouwen waardoor hij hen in totaal voor zo’n 80.000 euro wist te bestelen.

De man zocht keer op keer contacten met bejaarde koppels door zich voor te stellen als werknemer bij een energieleverancier. Met het smoesje dat hij hen een goedkoop contract aan de hand kon doen, won hij het vertrouwen bij acht koppels. Het enige wat hij nodig had om hen dit contract te kunnen geven was een domiciliëring.

Hij trok met de goedgelovige oudjes naar de bank waar hij hen met plezier hielp om alles in orde te brengen. Alleen was er van een domiciliëring geen sprake en schreef hij de geldbedragen - die opliepen tot 43.000 euro - over naar zijn eigen rekening. “Nadien vergokte hij de spaarcenten van die mensen in het casino”, aldus de procureur.

Twee jaar

Na zijn arrestatie werd de man in voorlopige vrijheid gesteld maar een lesje leek hij niet geleerd te hebben. “Hij begon gewoon opnieuw. Deze keer gaf hij zich uit als dakwerker die een voorschot vroeg op de werken die hij zou uitvoeren.” De dertiger gaf meteen alle feiten toe en verklaarde elk slachtoffer tot op de cent terug te betalen. Om van zijn uitstel te genieten moet hij een begeleiding volgen voor zijn gokproblemen.