Man krijgt 37 maanden cel voor gewapende overval op tankstation

Print

De politie zette de achtervolging in, maar de overvallers waren te snel. Foto: DiRo

Tongeren -

Een 25-jarige man uit Luik kreeg woensdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren 37 maanden cel voor een gewapende overval op het Bruno’s tankstation in Tongeren. Zijn DNA werd teruggevonden in een bivakmuts. Toch bleef hij tijdens de zitting elke betrokkenheid ontkennen.

Op 24 juni 2014 pleegden twee mannen met bivakmuts een overval op het Bruno’s tankstation in Tongeren. Een derde man stond op de uitkijk. Met een machinegeweer bedreigden het duo twee bedienden en twee klanten die om middernacht nog aanwezig waren in de shop. Met geweld werden ze tegen de grond gewerkt. De overvallers gingen er vandoor met sigaretten en een geldsom van 1.709 euro uit de kassa.

DNA-onderzoek

Toen de politie arriveerde sloegen de daders op de vlucht. Een van hen verloor daarbij zijn bivakmuts. DNA-onderzoek leidde naar de twintiger. Toch blijft hij ontkennen. “Het onderzoek wees aan dat er twee DNA-profielen aanwezig waren. Wie zegt dat het dus mijn cliënt was die deze muts droeg?”, aldus zijn raadsman tijdens de zitting vorige maand. Toch stelt de rechter dat de feiten bewezen zijn.

De twintiger moet een schadevergoeding van 1.000 euro betalen aan de burgerlijke partij.