Plopsaland bang voor klachten buren: nieuwe topattractie dicht

Print
Plopsaland bang voor klachten buren: nieuwe topattractie dicht

Foto: BELGA

Nu ze geen milieuvergunning meer hebben, beseffen ze bij Plopsaland dat ze zich best geen nieuwe klachten van buren op de hals halen. En dus werd beslist om de nieuwe achtbaan Heidi The Ride, kostprijs 7 miljoen euro, voorlopig dicht te houden. Over die nieuwe attractie bestaat er nog wat onvrede bij de omwonenden omdat ze te veel lawaai maakt.

Nu Plopsaland geen milieuvergunning meer heeft en het park in het slechtste geval een tijdelijke sluiting boven het hoofd hangt, beseft CEO Steve Van den Kerkhof dat ze best goed maatjes blijven met de omwonenden. Want als die nu naar de rechter zouden stappen met een klachtenbundel tegen het park, zou de rechter in kortgeding kunnen beslissen om Plopsaland tijdelijk te sluiten.

Daarom blijft de nieuwe achtbaan Heidi The Ride, de topattractie van deze zomer, tijdelijk dicht. Tot grote spijt van de parkbezoekers. “Het is nu niet het moment om olie op het vuur te gooien”, zegt Van den Kerkhof in Het Laatste Nieuws.

De nieuwe achtbaan, 22 meter hoog en topsnelheden tot 71 km per uur, maakt volgens enkele omwonenden te veel lawaai. Het gaat immers om een houten constructie. Er is al geprobeerd om de metalen wielen te vervangen in rubberen exemplaren en ook de snelheid werd al verlaagd. Maar Heidi blijft lawaai maken. Bovendien maken de parkbezoekers ook veel lawaai in de attractie.

“Nochtans hebben we van de FOD Economie groen licht gekregen. En ook na de geluidstests kregen we groen licht. Dus wettelijk gezien is de attractie in orde en zou ze gewoon open kunnen blijven. Maar we willen geen problemen met de buren”, zegt de grote baas van Plopsaland.

Bij het departement Leefmilieu liepen wel al twee bezwaarschriften binnen. Die worden momenteel onderzocht.

Testrit

Heidi The Ride is een houten rollercoaster gebouwd rond het figuurtje Heidi, alles zal eruit zien als in een Zwitsers bergdorpje. “Het is een achtbaan met heel wat bochten en heuvels, maar je gaat niet over de kop”, zei CEO Van den Kerkhof bij de voorstelling van de attractie in mei. Hoe het is om een ritje te maken met Heidi The Ride, zie je hier :