Horrormoeder die acht baby’s vermoordde kent haar straf

Print
Horrormoeder die acht baby’s vermoordde kent haar straf

Foto: AFP

De jonge moeder die acht van haar eigen baby’s heeft vermoord en verstopt in haar huis, heeft een gevangenisstraf gekregen van 14 jaar. De vader gaat vrijuit.

In november vorig jaar deed de Duitse politie een gruwelijke ontdekking in het Zuid-Duitse dorpje Wallenfels. De politie was getipt door een buurvrouw. Zij had een babylijkje ontdekt en de politie verwittigd.

De lijkjes van de acht pasgeborenen waren in verre staat van ontbinding en gewikkeld in handdoeken en plastic zakken. Zes van de baby’s waren in leven bij hun geboorte. De twee andere baby’s waren vermoedelijk niet levensvatbaar.

Een dag na de gruwelijke vondst pakte de politie een 45-jarige vrouw op. De vrouw was pas gescheiden van haar man en verhuisd naar een ander stadje in de buurt. Ze bekende dat ze de baby’s op de wereld had gezet. Sommigen van hen leefden bij de geboorte, maar die bracht ze later om het leven.

De moeder is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar. Het openbaar ministerie had nochtans een levenslange gevangenisstraf geëist.

Ook de vader van de kinderen kwam in het vizier van het gerecht. Hij werd verdacht van medeplichtigheid, maar werd nu vrijgesproken.