Bosnische waarschuwing: “Speel geen Pokémon Go tussen de mijnen”

Print
Bosnische waarschuwing: “Speel geen Pokémon Go tussen de mijnen”

Foto: AP

De Bosnische spelers van het ondertussen immens populaire spel Pokémon Go moeten oppassen dat ze niet in een mijnenveld belanden. Die oproep plaatste een Bosnische organisatie tegen landmijnen op zijn Facebookpagina. “We willen alle spelers vragen om waarschuwingsborden te respecteren”, zo klinkt het.

De ontmijningsorganisatie Posavina bez mina zou volgens de BBC informatie hebben ontvangen dat er al meerdere Bosniërs in gevaarlijke gebieden terechtkwamen terwijl ze met hun smartphone Pokémon probeerden te vangen. “We willen burgers vragen om dat niet te doen”, zo staat er te lezen op de Facebookpagina van de organisatie. “We vragen spelers om waarschuwingsborden te respecteren en om zich niet in gevaarlijke mijnenvelden of onbekende gebieden te begeven.”

Er liggen nog ongeveer 120 000 explosieven over het hele land verspreid. Ongeveer twee procent van de volledige oppervlakte van Bosnië zou nog mijnen bevatten. Ze zijn er blijven liggen na het einde van de Bosnische burgeroorlog in 1995. Sindsdien zijn er in het lang al 600 mensen gestorven door ongevallen met mijnen.