Magnette: “Geert Bourgeois moet stoppen met klagen over transfer”

Print
Magnette: “Geert Bourgeois moet stoppen met klagen over transfer”

Foto: Photo News

Vlaanderen moet ophouden te klagen over de transfers. Dat vindt Waals minister-president Paul Magnette (PS). Hij wijst erop dat elke 100 euro die in Wallonië gepompt wordt 36 euro bijkomende effecten heeft in Wallonië en 40 euro in Vlaanderen.

“Het geld dat in Wallonië geïnjecteerd wordt, zorgt voor meer secundaire effecten in Vlaanderen dan in Wallonië”, zegt hij woensdag in L’Avenir.

“De Noord-Zuidtransfers vertalen zich in een transfer Zuid-Noord inzake aankopen naar Vlaanderen”, aldus Magnette die spreekt van een negatieve handelsbalans van 5 miljard euro per jaar van Wallonië ten opzichte van Vlaanderen. “We kopen jaarlijks voor 5 miljard euro meer in Vlaanderen dan zij bij ons.”

“Meer Marc Couckes”

“Daarom zeg ik aan Geert Bourgeois: stop met klagen over de transfers”, zegt Magnette. En aan de Vlaamse ondernemers luidt het: “We gaan niet stoppen om jullie producten te kopen, maar kom ze hier produceren. We willen meer Marc Couckes.”

Voor de Waalse minister-president is de volgende stap na het Marshall-plan ervoor zorgen dat de effecten van het Marshallplan vooral Wallonië ten goede komen. Dat moet ervoor zorgen dat de kloof met Vlaanderen niet groter wordt. “We moeten rijkdom naar hier halen”, besluit hij.