Noord-Korea “oefent” nucleaire aanval op Zuid-Korea

Print
Noord-Korea “oefent” nucleaire aanval op Zuid-Korea

Foto: REUTERS

De rakettests die Noord-Korea dinsdag uitvoerde, simuleerden nucleaire aanvallen op Amerikaanse militaire doelen in Zuid-Korea. Dat heeft het regime in Pyongyang woensdag gezegd, zo bericht het staatsagentschap KCNA.

Dinsdag meldde het Zuid-Koreaanse leger dat Noord-Korea opnieuw drie ballistische raketten had afgeschoten. Het zou gaan om twee Scudraketten en één Rodong-raket die gelanceerd werden tussen 05.45 uur en 06.05 uur plaatselijke tijd vanuit de provincie Noord-Hwanghae in de richting van de Japanse Zee. De raketten hebben een reikwijdte van 500 tot 600 kilometer, wat voldoende is om heel Zuid-Korea te raken, zo gaf het leger aan.

Woensdag bericht KCNA dat de tests preventieve nucleaire aanvallen simuleerden op havens en luchthavens in Zuid-Korea waar ook Amerikaans militair materiaal ligt opgeslagen. De aanvallen werden door Kim Jong-un bevolen, die persoonlijk toezicht hield op het verloop ervan, klinkt het.

Noord-Korea kreeg al verschillende waarschuwingen en sancties van de Verenigde Naties voor zijn rakettests, maar blijft toch raketten afschieten. De afgelopen werken werden meerdere tests uitgevoerd, onder meer met een duikboot.