Kans op hevig onweer: code geel in heel het land

Print
Kans op hevig onweer: code geel in heel het land

Foto: Belga

Na enkele zonnige en heel warme dagen neemt de kans op onweer woensdag opnieuw toe. Tijdens het onweer kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Plaatselijke rukwinden zijn eveneens mogelijk. In heel het land is code geel van kracht.

Woensdagnamiddag begint zonnig, maar geleidelijk komen er meer wolken en groeit de kans op een plaatselijke regen- of onweersbui. Het wordt zwoel met maxima van 29 tot 35 graden. In Kleine-Brogel was het om 14u 34,5 graden.

Woensdagavond en -nacht blijft het onweerachtig, vooral in de zuidoostelijke landshelft. De onweersbuien kunnen hevig zijn met kans op hagel, felle rukwinden en veel neerslag op korte tijd. Minima schommelen tot 14 en 18 graden.

Donderdag krijgen we droog weer met opklaringen. In het zuidoosten is het nog tijdelijk zwaarbewolkt. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele plaatselijke buien. Een donderslag is na de middag niet uitgesloten in de oostelijke helft van het land. Het is minder warm met maxima van 23 tot 27 graden.

Donderdagnacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt in het centrum en het oosten met stevige buien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met onweer en veel neerslag op korte tijd. Minima van 14 tot 18 graden.