Rosberg: “Het is moeilijk om vrienden met Hamilton te zijn”

Print
Rosberg: “Het is moeilijk om vrienden met Hamilton te zijn”

Lewis Hamilton en Nico Rosberg Foto: Mercedes F1 team

Nico Rosberg heeft toegegeven dat het moeilijk is om vrienden te zijn met teamgenoot Lewis Hamilton.

Zijn ze nu vrienden of niet? Het lijkt de vraag te zijn die de voorbije jaren steeds nadrukkelijker terugkomt wanneer we het over Mercedes-piloten Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben. De vriendschapsrelatie tussen beide F1-piloten kwam sinds ze bij Mercedes teamgenoten werden immers reeds meermaals onder druk te staan. In de Formule 1 geldt immers dat je teamgenoot de eerste persoon is die je dient te verslaan.

De titelstrijd tussen Hamilton en Rosberg zorgde de voorbije jaren al voor verschillende incidenten tussen beide rijders. Vooral na de GP van België in 2014 kwam de vriendschapsband tussen Hamilton en Rosberg serieus onder druk te staan.

Rosberg reed toen in de eerste ronde met zijn voorvleugel tegen Hamilton aan, waardoor die met een lekke achterband in de grindbak terecht kwam en moest opgeven. Hamilton zei toen zelfs letterlijk dat hij en Rosberg geen vrienden waren.

Sindsdien wakkert het brandje bij Mercedes geregeld terug op, ook dit jaar. Vooral de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg tijdens de laatste ronde van de GP van Oostenrijk zorgt ervoor dat de vriendschapsband tussen Hamilton en Rosberg opnieuw onder druk is komen te staan.

Ook Nico Rosberg geeft in de aanloop naar de GP van Hongarije toe dat het erg moeilijk is om vrienden te zijn met zijn teamgenoot.

"Ik heb enorm veel respect voor hem maar we zijn momenteel niet de beste vrienden," zei Rosberg tegenover 'the Guardian'. "We zijn allebei enorm competitief en dat maakt het erg moeilijk om vrienden te zijn wanneer de strijd zo intens is."

"Ook toen we allebei in de karting reden was dat hetzelfde. Wie kon het meeste pizza's eten? Wie kon het snelste van de lift naar de hotelkamer lopen? Er was constant een competitie tussen ons maar dan zonder de invloed van een team, de media en het geld. Dat maakt het moeilijk momenteel."

Rosberg heeft na de overwinning van Hamilton tijdens de GP van Groot-Brittannië nog maar één punt voorsprong in de wk-tussenstand. Hoeft het nog gezegd te worden dat ook komend weekend de strijd tussen beide piloten intens zal zijn?

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: