Twee verdachten hebben al een rijkgevuld strafblad

Limburgse gepensioneerden betrapt met 24 kilo heroïne in Dover

Print
Limburgse gepensioneerden betrapt met 24 kilo heroïne in Dover

Archiefbeeld heroïne Foto: Peter Hilz/Hollandse Hoogte

Hoeselt / Lanaken -

André B. (78) uit Hoeselt en Thomas R. (67) uit Lanaken zitten in het Verenigd Koninkrijk in de gevangenis nadat bij een grenscontrole in Dover 24 kilo heroïne in hun wagen werd gevonden. De twee raakten in ons land al in de problemen voor hun aandeel in louche praktijken zoals vrouwenhandel, prostitutie en koppelbazerij. Op hun oude dag hebben ze het geweer blijkbaar van schouder veranderd en zich gestort op de smokkel van drugs. Ze ontkennen wel elke betrokkenheid.

De twee Limburgers wilden op zaterdag 9 juli Engeland binnenrijden maar liepen tegen de lamp toen bij de grenscontrole hun wagen aan een grondige controle werd onderworpen. In de auto werden 94 pakketjes heroïne gevonden, verstopt onder de bodemplaat. De waarde van de drugs bedraagt om en bij de 1,4 miljoen euro.

De twee bejaarde smokkelaars zijn niet aan hun proefstuk toe. André B. heeft een ellenlang strafblad. Tussen december 1975 en november 2011 zat hij meerdere celstraffen uit. In periodes dat hij niet achter de tralies zat, kende hij een zwerversbestaan. Hij woonde of verbleef onder meer in Lommel, Genk, Hasselt, Hoepertingen (Borgloon), Brustem (Sint-Truiden), in Nederland en op het Britse eiland Jersey. Sinds eind vorig jaar staat hij ingeschreven in een huis aan de Tongersesteenweg in Hoeselt. In de buurt kent wel niemand hem, buren beweren zelfs nooit een glimp van hem te hebben opgevangen.

Ze werden op 9 juli in Dover gearresteerd en pleitten volgens de Britse media bij hun eerste verschijning voor de rechter onschuldig. Op 8 augustus staan ze terecht voor de rechtbank van Canterbury.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio