Donald Trump officieel aangesteld als Republikeinse presidentskandidaat

Print

De Amerikaanse miljardair Donald Trump is dinsdag in Cleveland officieel aangesteld als de Republikeinse presidentskandidaat voor de verkiezingen in november. Kort nadien werd Mike Pence genomineerd als de kandidaat voor het vicepresidentschap.

In overeenstemming met de uitkomst van de voorverkiezingen kreeg de 70-jarige zakenman de steun van de meerderheid (1.237) van de afgevaardigden.

Trumps zoon, Donald Jr., kondigde aan dat zijn vader in New York de steun van 89 afgevaardigden kreeg, waardoor zijn vader de kaap van 1.237 stemmen overschreed. “Gefeliciteerd pap, we houden van jou!”, zo schreeuwde Donald Jr., met naast zich zijn zussen Ivanka en Tiffany en broer Eric. “Het is ongelooflijk. Het is surrealistisch. Hij was de absolute outsider en het is hem gelukt. Ik ben zo trots op hem”, zo reageerde dochter Ivanka later aan CNN.

Donald Trump zelf reageerde op Twitter op zijn kersverse aanstelling. “Wat een grote eer om de Republikeinse kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap te zijn. Ik zal hard werken en jullie nooit teleurstellen! AMERIKA EERST!”, zo klonk het.

Donderdagavond zal Trump officieel zijn nominatie aanvaarden, op de slotavond van de Republikeinse Conventie.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen