© EPA

Pokémon Go eindelijk beschikbaar in België, maar servers overbelast

Het razend populaire Pokémon Go is vanaf zaterdagmiddag beschikbaar in België. Wie zat te wachten om het spel zonder omwegen te installeren op zijn smartphone kan het nu gewoon terugvinden in de App Store (iOS) en Play Store (Android). Liefhebbers zullen echter mogelijk problemen ondervinden, want door het enorme succes zijn de Pokémon Go-servers overbelast.

nkdr, mtm

Na bijna twee weken in spanning afwachten tot de officiële release van Pokémon Go is het nu eindelijk zover. Pokémontrainers in wording kunnen het spel nu downloaden zonder omwegen of zonder een buitenlands Apple ID aan te moeten maken.

En dat is maar net op tijd, want morgen vindt in Gent en in Antwerpen gelijktijdig het eerste grote Pokémon Go-evenement plaats. De organisatie achter dat evenement zal lokmodules activeren in het Antwerpse Stadspark en het Gentse Citadelpark, waardoor meer van de digitale beestjes naar die plekken gelokt worden. (Voor meer info over het evenement kan je hier terecht.)

Servers overbelast

Naast België werd Pokémon Go zaterdag nog in 25 andere landen gelanceerd. Een enorm succes dat de Pokémon Go-servers niet aankunnen. Heel wat spelers hebben al gemeld dat de servers onbereikbaar waren, dat hun gegevens niet goed opgeslagen worden of dat ze niet kunnen inloggen.

Niantic, de ontwikkelaar van het spel, is ondertussen druk bezig om extra servers te plaatsen, in de hoop de problemen op te lossen. Dat kan mogelijk nog enkele dagen duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer