© Marleen Desmet

© Marleen Desmet

© Marleen Desmet

© Marleen Desmet

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Keramiekwand Agnetendal krijgt nieuwe bestemming

In de studiezaal van het oude Agnetendalgebouw is Arno van Sabben (een zeer bekwaam vakman uit Oud-Beijerland die gespecialiseerd is in het restaureren van keramische kunstwerken) twee weken lang bezig geweest om een in de muur ingemetseld kunstwerk uit te zagen.

Marleen Desmet

De keramiekwand van ongeveer 26 m2 , gemaakt door de Diestse kunstenaar Jan Heylen in 1965, werd eerst overspannen met plastiek. Daarop werd het kunstwerk overgetekend en in 897 stukken verdeeld. Om de tegels van de muur te krijgen, gebruikte Arno een speciale cirkelzaag, met een groot zaagblad op het uiteinde. Zo kon hij achter de tegels door zagen.

Arno van Sabben zal ook twee weken nodig hebben om de bijna 900 stukken in gebakken chamotteklei terug te plaatsen in de inkomhal van het nieuwe Agnetencollege. Voor Arno van Sabben is het een hele uitdaging. "Eind februari heb ik de opdracht gekregen van Rik Schepers, de voorzitter van de bouwcommissie van de nieuwe scholencampus. Ik heb toen een plan bedacht om de verhuis van het kunstwerk zo goed en zo vlug mogelijk te doen. Tot nu toe verloopt alles volgens plan. Volgende week begin ik in de nieuwbouw met de terugplaatsing. Ik reken erop dat ik een honderdtal stukken per dag kan inmetselen. Het kunstwerk, dat nogal depressief overkomt in de donkere studiezaal van het oude schoolgebouw, zal veel beter tot zijn recht komen in de heel ruime inkomhal met veel lichtinval van het nieuwe Agnetencollege."

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio