© kvh

Extra politietoezicht op muziekfestival Blues Peer

De organisatoren van de evenementen die dit weekend plaatsvinden in Limburg nemen geen extra maatregelen na de zware aanslag in Nice. Alleen op het muziekfestival Blues Peer, dat vandaag van start gaat, zal er verscherpt politietoezicht zijn. De wagens die de parking op- en afrijden zullen er gecontroleerd worden.

eawouters

De Bokrijkdag, de jumping in Borgloon, Fiesta Tropical in Sint-Truiden, Rock Herk en Blues Peer zijn zowat de grootste massa-evenementen dit weekend in Limburg. Een verhoogde vrees voor terreur is er niet. De meeste organisatoren hadden al een aantal maatregelen genomen en gaan door de gebeurtenissen in Nice geen extra controles uitvoeren.

Enkel op Blues Peer zal er verscherpt toezicht zijn. "We hebben vrijdagmiddag vergaderd met de politie en officiële instanties van de omliggende gemeenten", zegt Jan Meurs, voorzitter van de organiserende vzw Blues Peer. "Extra maatregelen zijn er niet echt. Sowieso kijken we de rugzakken van de festivalgangers goed na en zijn er draaiboeken om bij onregelmatigheden direct actie te ondernemen. Wat we wel hebben afgesproken is dat de politie extra zal patrouilleren aan de ingang van de parking. Zowel wagens die het terrein oprijden als die weer naar huis gaan, kunnen bijkomend gecontroleerd worden. Maar schrik hebben we zeker niet. Ons publiek staat bekend als zeer gemoedelijk en vreedzaam, dus dat zal wel loslopen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer