Verkeerschaos rond Gent na brandende vrachtwagen op E17

Op de E17 in Gentbrugge is vrijdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd met drie vrachtwagens. Twee van de drie vrachtwagens vlogen in brand en zorgden samen met de vele vakantiegangers, het begin van de Gentse Feesten, en de werken op de E40 voor een ongeziene verkeersknoop. Rond 19 uur waren alle rijstroken richting Gent weer vrij.

sdv

Het verkeer richting Gent was vanuit alle richtingen helemaal vastgelopen en ook in de file was er een ongeval gebeurd.

"Dit is een extreme situatie", zei Peter Bruynincxk van het Vlaams Verkeerscentrum. De E17 en de E40 zaten in beide richtingen vast, ook op de ring sta je stil, en de secundaire wegen waren ook helemaal volgelopen. Het gevolg van een uitzonderlijke samenloop van omstandigheden.

Het begon met het ongeval op het viaduct. Eén vrachtwagen was geladen met brandbaar afval en moest helemaal opengetrokken worden om het goed te kunnen blussen, want het blijft smeulen. Dat blussen duurde een hele tijd. Daardoor was de E17 richting Antwerpen helemaal afgesloten.

De files werden versterkt door de werken in Wetteren op de E40, waardoor het verkeer ook niet vlot omgeleid kan worden. Bovendien vertrekken veel mensen op vrijdag naar de kust voor eenweekend aan zee, is het bouwverlof begonnen in Oost-Vlaanderen en Limburg, zijn in Nederland en grote delen van Duitsland de schoolvakanties begonnen, én is het vandaag de eerste dag van de Gentse feesten.

Vrachtwagen in brand

De aanrijding gebeurde rond 13.40 uur. Twee van de betrokken vrachtwagens vlogen in brand. Een chauffeur zat gekneld en werd licht gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een bestuurder die in de andere richting voorbij reed, maakte dit spectaculaire filmpje.

 

Brand? Ergens vlak ten zuiden van het viaduct in Gentbrugge

Een video die is geplaatst door Amedee Van Gasse (@amedeevangasse) op

Aangeboden door onze partners