© Belga

Karin Donckers geeft forfait voor eventing in Aken om Rio niet te hypothekeren

Karin Donckers zal op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken niet deelnemen aan de Eventing. Zij wil drie weken voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro geen enkel risico nemen met haar twee gekwalificeerde paarden.

Karin Donckers was de enige Belg die ingeschreven was voor de Eventing van Aken. Zij zou er deelnemen met de 12-jarige merrie Lamicell Unique, dochter van Vigo d’Arsouilles, de hengst waarmee Philippe Le Jeune in 2010 in Kentucky wereldkampioen werd.

Fletcha van ‘t Verahof, de 11-jarige hengst en zoon van Vigo d’Arsouilles, is normaal het paard waarmee Karin Donckers de Eventing in Rio gaat rijden en Lamicell Unique staat reserve. “In principe was er dus geen enkel probleem om in Aken met Lamicell Unique aan de slag te gaan maar in onderling overleg hebben we toch besloten om geen enkel risico te nemen richting Olympische Spelen”, verklaart Karin Donckers haar forfait. “Fletcha is weliswaar in topvorm maar bij paarden kan het vlug keren. Denk maar aan Fanny Verliefden, die haar toppaard Annarico geblesseerd zag raken en zo forfait voor Rio moest geven. Ik wil er dus zeker van zijn dat ik tot aan het vertrek naar Rio op 30 juli over twee fitte paarden kan beschikken. Om die reden gaan ze vanaf vrijdagavond in quarantaine bij veearts Jef Desmedt.”

Donckers neemt in Rio voor de zesde keer deel aan de Spelen.