Treinongeval Italië: Stationschef geeft fout toe

Print
Een stationschef heeft toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt die mede geleid heeft tot het treinongeval dat dinsdag 23 doden maakte in Puglia, een regio in Zuidoost-Italië. Dat berichten de Italiaanse media donderdag.

“Ik was het die de trein heeft laten vertrekken, het was ik die het groene bordje in de lucht heeft gestoken”, citeert de krant La Stampa de chef van het station van Andria. “Maar het is niet alleen mijn fout. Ik ben ook een slachtoffer”, zegt Vito Piccarreta, 24 jaar in dienst van de spoorwegen.

Volgens een reconstructie van La Stampa moesten drie treinen over het bewuste enkele spoor van Corato naar Andria passeren, één meer dan normaal. Toen de tweede trein vanuit Corato er voorbij was, liet de stationschef een trein in de andere richting door, omdat hij niet meer verwachtte dat er nog een derde trein aankwam.

Maar de stationschef van Corato was ook in fout, luidt het in de krant. Hij had aan de hand van de beschikbare informatie moeten zien dat er ook een trein in de andere richting was vertrokken voor hij de derde trein richting Andria liet vertrekken.

De derde trein was ingezet omdat er die dag vertragingen waren, en dat zorgde voor een chaotische dag, zegt de stationschef ter zijner verdediging.