Man die Wendy (21) vermoordde in Sint-Maarten is opgepakt

Print
Man die Wendy (21) vermoordde in Sint-Maarten is opgepakt

De man die Wendy Montulet vermoordde, is opgepakt. Dat heeft de procureur van Sint-Maarten gezegd op een persconferentie. De 21-jarige toeriste uit Hoei verdween zaterdag toen ze ging joggen. Haar lichaam werd pas ’s anderdaags teruggevonden, naakt en vol messteken.

Vlak voor ze met haar familie terug op het vliegtuig stapte naar België, ging Wendy Montulet zaterdag nog even joggen. Dat had ze de voorbije weken tijdens haar vakantie op Sint-Maarten, een tropisch eiland in de Caraïben, wel vaker gedaan. Toen ze rond de middag nog niet opgedaagd was, sloeg haar familie alarm.

Een grote zoekactie werd opgezet, tot een speurhond zondagmiddag rond 14 uur het lichaam van de jonge vrouw terugvond. Ze stierf aan meerdere verwondingen toegebracht met een scherp voorwerp.

Woensdagavond maakte de procureur bekend dat er een verdachte is opgepakt. Het gaat om een jongeman uit Sint-Maarten zelf van 21 jaar, even oud als het slachtoffer, die toegeeft dat hij Wendy heeft aangerand en gedood heeft met een stuk glas. Waarom hij de jonge vrouw aanviel, kon de man niet zeggen.

Drie moorden

Daarmee komt een voorlopig einde aan de speculaties over de dood van jonge vrouwen op het eiland. Want behalve Wendy Montulet werden de voorbije jaren nog twee andere vrouwen in gelijkaardige omstandigheden gedood. Ook Angélique Chauviré (30) en Clemencia Julot (21) werden dood teruggevonden. 

Even dook ook de naam op van Kathron Fortune, een 38-jarige man die opdook in het onderzoek naar de dood van Angélique Chauviré. Maar harde bewijzen tegen hem waren er niet. De man werd wel veroordeeld voor een andere moord, een afrekening in het drugsmilieu. In februari kon hij uit de gevangenis ontsnappen. Toch gingen de speurders ervan uit dat hij niet de dader zou zijn. “Er is geen enkel element dat ons doet geloven dat hij er iets mee te maken heeft.”