Straatfeest in het Loo

Print

Vucht

Maasmechelen - Reeds voor het derde jaar op rij organiseerde ’t Ströatje een straatfeest met barbecue. ’t Ströatje is de naam van het straatcomité van het eerste deel van de Loobronstraat.

Waar wij gewoonlijk kiezen voor het eerste weekend van juli werd het straatfeest dit jaar met één week uitgesteld.
Een beetje noodgedwongen door dat andere grote(re) evenement in Maasmechelen, het OLS.
“Elk nadeel heb z’n voordeel", was een van de bekende uitspraken van wijlen Johan Cruijff. En hij had, zoals vaak, weer eens gelijk.
Het nadeel was dat, door het uitstellen, heel wat van onze vaste ‘klanten’ met vakantie waren. Terwijl het voordeel dan weer was dat de weergoden ons door dat uitstel beter gezind waren. Met mooi en zonnig weer als gevolg.
Het doet echt deugd om heel wat mannen de tenten te zien opbouwen, tafels, stoelen en al het andere nodige materiaal bij te brengen. En dit terwijl de vrouwen bezig zijn met de voorbereiding van het eten. De barbecue was geslaagd, met dank aan allen die aanwezig waren en/of meehielpen.
Met een zacht muziekje op de achtergrond konden de buren lekker met elkaar babbelen.
En heel belangrijk, door alles zelf te organiseren konden we het voor de 51 aanwezigen betaalbaar houden. Huur van een bijkomende tent, alle barbecuemateriaal, borden en bestek, keuze tussen 5 soorten vlees en alle drank, ook de aperitief inbegrepen…
Volgende activiteiten zijn, naast de wandelingen, een bedrijfbezoek, een film in het park. En zelf draaien wij de film “Achter de Wolken” in onze tent, ergens op een mooie nazomeravond.
“Achter De Wolken” is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michaël De Cock met in de hoofdrol 2 van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Jo De Meyere en Chris Lomme.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio