Boris Johnson benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Print
Boris Johnson benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken

Foto: AFP

De ex-burgemeester van Londen wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk. Dat meldde het bureau van de kersverse Britse premier Theresa May.

Boris Johnson was er grote voorstander van dat Groot-Brittannië de Europese Unie zou verlaten. Persagentschap Reuters meldt dat zijn rol in de onderhandelingen over de Brexit echter beperkt zal zijn, omdat May hoogstwaarschijnlijk een nieuwe post zal creeëren speciaal gefocust op de Brexit. 

Toch zal het als minister van Buitenlandse Zaken onvermijdelijk zijn om vragen te beantwoorden over de rol van het land in de wereld na de uitstap uit de Unie. Ook zal hij zich moeten bezighouden met de moeilijke relatie met Rusland. 

Johnson vervangt Philip Hammond, die benoemd werd tot minister van Financiën. Johnson gaf geen commentaar toen hij Downing Street verliet. 

Theresa May nieuwe premier

Bij haar aankomst in Downing Street, stelde de nieuwe Britse premier Theresa May dat ze een regering zal leiden die 'zich voor iedereen inzet, niet enkel voor de gefortuneerden'. Ze beloofde om 'mensen die veel werken en weinig verdienen, meer controle over hun leven te geven'. 

Lees meer over de Brexit