Truiense schrijnwerkerij ontmanteld om laatste vuurhaarden te blussen

Print
Truiense schrijnwerkerij ontmanteld om laatste vuurhaarden te blussen

Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden -

De brandweer van Sint-Truiden is woensdagavond nog steeds in de weer met de bluswerken aan schrijnwerkerij Orgo Interieurs. Een gespecialiseerde firma moet het bedrijf ontmantelen om de laatste vuurhaarden te kunnen bestrijden. De brand brak iets voor het middaguur uit en zorgde ook voor schade bij een naburig carrossiebedrijf. Een brandweerman werd lichtgewond.

Alle brandweerkorpsen van Limburg waren opgetrommeld om met tankwagens water te voorzien voor de bluswerken aan de schrijnwerkerij. De brandweer van Landen kwam ter plaatse met een extra ladderwagen. De bedrijfsbrand Orgo Interieurs zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Omdat het gebouw vroeger toebehoorde aan een producent van isolatiematerialen, werd even gevreesd dat er giftige dampen zouden vrijkomen. Daarom werden buren aangemaand ramen en deuren dicht te houden.

De vrees dat er nog mensen in het brandende gebouw aanwezig waren, bleek onterecht. Burgemeester Veerle Heeren wist vrij snel na de vermissing te melden dat de twee gezochte medewerkers buiten de bedrijfsmuren in veiligheid waren gebracht. Er was wel één brandweerman die door de enorme hitte was getroffen en moest verzorgd worden.

Het industrieterrein is inmiddels opnieuw toegankelijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio