Volgend jaar mogelijk weer twee weekends Tomorrowland

Print
Volgend jaar mogelijk weer twee weekends Tomorrowland

Foto: Geert Van de Velde

Het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom mag volgend jaar mogelijk opnieuw twee opeenvolgende weekends lang plaatsvinden. Dat zegt de regionale televisiezender ATV. Na eerdere oproepen van bewoners van Boom, Rumst en andere gemeenten uit de omgeving die een grotere kans willen om er bij te zijn, komt er na de editie van dit jaar - van 22 tot 24 juli - overleg met alle betrokken partijen.

Tomorrowland kreeg ook in 2014 al eens een dubbelweekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival, maar dat leidde toen vooraf tot onvrede bij enkele buurtbewoners en zelfs een klacht. De organisatie stelt woensdag echter dat de relatie met de buurt intussen sterk verbeterd is en dat er rekening is gehouden met de grieven rond onder meer geluidsoverlast en mobiliteit. Ook de impact op het festivalterrein in het provinciaal recreatiedomein De Schorre is beperkt, klinkt het.

In februari van dit jaar lanceerden fans van Tomorrowland uit de Rupelstreek een Facebookoproep om meer tickets voor de buurt te voorzien en om elk jaar twee festivalweekends te organiseren. Burgemeester van Rumst Geert Antonio (N-VA) zegt nu niet ongevoelig te zijn voor die vraag. De provincie Antwerpen zou na de zomer een beslissing nemen. Tomorrowland zelf zegt alvast het idee genegen te zijn, maar ook dat er nog niets concreet is omdat alles momenteel nog in het teken staat van de editie 2016.

Lees meer over de festivals