Meer dan 170 toeristen in de val nadat rotsblok weg vernielt in Tenerife

Print

Zeker 174 toeristen die zich bevonden nabij Cap de Teno, het meest westelijke punt van Tenerife, zijn afgesneden geraakt van de buitenwereld, nadat een groot rotsblok de enige toegangsweg heeft vernield. Dat melden de lokale beambten van de Canarische Eilanden woensdag.

Om nog onduidelijke redenen kwam dinsdag een deel van de bergwand, die langs de toegangsweg loopt, naar beneden. Daarbij werd ongeveer tien meter van het wegoppervlak mee naar beneden gesleurd. Er vielen geen gewonden.

Omdat de getroffen straat de enige verbindingsweg is met de rest van Tenerife, konden naar schatting 174 toeristen plots niet meer terugkeren. Door de golven is een evacuatie per schip onmogelijk. Daarom zetten het leger en de politie helikopters in om iedereen weer in veiligheid te brengen. Hun auto’s moesten de toeristen achterlaten, aangezien de toegangsweg niet berijdbaar is verklaard.

De weg naar Cap de Teno geldt als een bijzonder riskante route. In het verleden werd de straat al meermaals verspeld na aardverschuivingen.