Twee miljoen euro subsidie voor nieuwe projecten Landens onderwijs

Print
Twee miljoen euro subsidie voor nieuwe projecten Landens onderwijs

Foto: Georges Wemans

Landen - Het departement Onderwijs van de Vlaamse Regering heeft vandaag alle projecten goedgekeurd die de stad Landen heeft ingediend voor extra capaciteit in de Landense basisscholen.

Schepen van Onderwijs Bart Jan De Vos is een tevreden man die met terechte trots de subsidie van twee miljoen euro mag bevestigen. De binnengehaalde subsidies zijn het resultaat van het harde werk van de lokale taskforce, bestaande uit vertegenwoordigers van de Landense basisscholen, het departement onderwijs en de stad Landen. Ze hebben dan ook veel tijd en energie gestoken in de gedetailleerde uitwerking van vier lokale projecten.

DRIE PROJECTEN IN 2017

Het vrij onderwijs voorziet in de Bovenpoortstraat een uitbreiding van de bestaande infrastructuur met twee klassen, een refter en een overdekte speelruimte. Door een interne herschikking van lokalen kan de school uitgebouwd worden tot een volwaardige school met 12 klassen voor in het totaal 300 leerlingen met alle noodzakelijke faciliteiten. Het project Grootveld betreft een beperkte uitbreiding met één klas en extra sanitaire voorzieningen. Door een grondige interne herschikking van functies en lokalen kan de capaciteit van de school verhoogd worden tot 75 leerlingen. GO Wonderwijs Walshoutem heeft vorig jaar reeds een wachtlijst moeten aanleggen. Daarom komt er op het aangrenzend terrein een uitbreiding met drie klassen door middel van een massieve en duurzame houtconstructie en worden 75 nieuwe plaatsen gecreëerd. GO Hof Pepijn heeft op dit ogenblik reeds twee klascontainers geplaatst om tegemoet te komen aan de grote vraag. Hof Pepijn vroeg en kreeg capaciteitsmiddelen voor de nieuwbouw van acht klassen, goed voor 200 plaatsen, waarvan 150 voorzien in 2018. Schepen voor onderwijs Bart Jan De Vos: ”We zijn zeer efficiënt en doelgericht te werk gegaan bij de verdeling van de middelen. Voor de berekening van de capaciteitsnood werd het jaar 2020 als ijkpunt genomen. Ouders hoeven dus niet te vrezen dat er zich eerder al een plaatstekort zal manifesteren in het Landense onderwijs. Met de verdeling van de capaciteitsmiddelen en de daaruit vloeiende projecten, garanderen we de toekomst van onze kinderen.”

Foto: Lokale taskforce van het Landens basisonderwijs

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio