Lefevere: “Dat Boonen met andere ploegen praat is zijn goed recht”

Print
Lefevere: “Dat Boonen met andere ploegen praat is zijn goed recht”

Foto: BELGA

Waar ligt de toekomst van Tom Boonen? Het boegbeeld van het Belgische wielrennen is volgend seizoen einde contract en geniet de belangstelling van een aantal ploegen. Onder meer het Nederlanse LottoNL-Jumbo is geïnteresseerd. De Nederlandse WorldTour-ploeg informeerde bij Boonens makelaar Paul De Geyter hoe het zit met het vervolg van de carrière van de kasseikoning. De gesprekken tussen Patrick Lefevere en Boonen lopen ook nog.

“Momenteel zijn er geen besprekingen”, zegt Lefevere aan Sporza. “Ik was zondag even naar huis voor de verjaardag van mijn echtgenote. Ik denk dat ik op de tweede rustdag meer zal weten. Dat Tom een vrije renner is? Als je einde contract bent, dan ben je vrij. Dat hij dan met andere ploegen praat, is zijn goed recht. Ik praat ook met andere renners. Ik zou Tom graag houden, maar ik zal geen onhebbelijke dingen doen. Je gaat met z’n tweeën aan tafel en je bereikt een overeenkomst of niet.”

“In mei was er een etentje en toen lagen we redelijk ver uit elkaar qua gedachtegang en prijs. We zullen zien. Ik zou graag willen dat hij de klassiekers nog rijdt en dat het dan gedaan is, maar je moet dat allebei willen. Tom wil er geen datum op kleven, maar dat is moeilijk te combineren voor mij. Dat het vreemd zou zijn als Tom onze ploeg verlaat? Aan alle mooie liedjes komt een einde.”