Clemencia (21) werd zes jaar geleden op exact dezelfde manier vermoord als Belgische toeriste

Print
Clemencia (21) werd zes jaar geleden op exact dezelfde manier vermoord als Belgische toeriste

Clemencia Julot (21) - Wendy Montulet (21)

Angélique Chauviré (30), Clemencia Julot (21) en Wendy Montulet (21). Drie jonge vrouwen die in gelijkaardige omstandigheden om het leven werden gebracht op Sint-Maarten. Drie moorden die de afgelopen tien jaar een schokgolf veroorzaakten op het eiland dat de bijnaam “het vriendelijke eiland” draagt.

Op 9 juli 2016 verdween de Belgische Wendy Montulet (21) op het tropische eiland Sint-Maarten. Ze was er op vakantie met haar familie, die aan de alarmbel trok. De politiediensten zetten meteen de grote middelen in om haar te vinden.

Een dag na haar verdwijning troffen ze het lichaam van de jonge vrouw aan . Ze lag naakt in het water. Op haar lichaam waren “meerdere verwondingen veroorzaakt door een scherp voorwerp”, aldus de procureur-generaal maandag.

Naakt en vastgebonden

Een moord die de bevolking van het kleine eiland - waar amper 77.000 mensen leven - meteen doet denken aan een ander slachtoffer: Clemencia Julot.

De 21-jarige Haïtiaanse werd zes jaar geleden - op 20 juli 2010 - dood teruggevonden na het joggen. De handen van de jonge vrouw waren vastgebonden, ze was voor de helft uitgekleed en ze was om het leven gebracht met messteken.

In september 2014 werd een verdachte gearresteerd. Hij werd op 5 februari 2015 veroordeeld tot achttien jaar cel.

Ontsnapping

In diezelfde gevangenis zat Kathron “Cuchi” Fortune. Hij was de verdachte van de moord op de 30-jarige Française Angélique Chauviré. Zij werd tien jaar geleden - op 9 mei 2006 - in gelijkaardige omstandigheden vermoord op het eiland.

De politie had de lokale inwoner “Cuchi” in het vizier omdat hij die avond nog samen met Angélique werd gezien. Bewijzen tegen hem waren er echter nooit.

Hij werd later wel voor een andere moord veroordeeld. Dat zou een afrekening in het drugsmilieu geweest zijn. Op 15 februari 2016 ontsnapte hij tijdens een medisch bezoek. Zijn naam dook in verschillende media op in de moordzaak van de Belgische Wendy . “Maar we denken niet dat hij de dader is van de dodelijke steekpartij”, klinkt het bij kapitein Emmanuel Maignan.