Vrachtwagenbestuurder sterft in brandende truck op E403

Print

De E403 is woensdag rond 16 uur in de rijrichting Kortrijk opnieuw open voor het verkeer. In de richting van Brugge blijft de snelweg voorlopig afgesloten. Dat meldt verkeerspost Brugge van de federale wegpolitie.

Het ongeval gebeurde in de staart van een file in de rijrichting van Brugge, ten gevolge van wegenwerken. De signalisatie was er volgens de politie duidelijk aangebracht. Een vrachtwagen reed in de staart van die file in op een tankwagen met ethanol. Die vatte vuur. Omdat er explosiegevaar was, werd de snelweg in beide richtingen afgesloten.

Het gevaar is geweken en dus werd de rijrichting van Kortrijk opnieuw opengesteld. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen is volledig zwartgeblakerd. “De bestuurder van die vrachtwagen heeft het ongeval vermoedelijk niet overleefd”, zegt de commissaris van verkeerspost Brugge.

De bestuurders die sinds het ongeval, omstreeks 14.30 uur, vaststonden, worden onder politiebegeleiding aan trage snelheid over de pechtstrook langs de plek van het ongeval geleid. “Het ongeval gebeurde net voor de afrit in Lichtervelde. Over anderhalve kilometer stonden voertuigen dus gedurende zowat 2 uur stil. Die voertuigen kunnen hun positie nu verlaten. Bestuurders die nu onderweg zijn, moeten wel nog steeds in Roeselare-Beveren de snelweg verlaten. De richting van Brugge blijft afgesloten. De afhandeling zal nog een hele tijd duren”, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Video: Twitter